Nga Kastriot Dervishi Regjimet komuniste në lindje të Europës, duke qenë sovjetike në çdo qelizë të tyre, edhe varrezat e…
Nga Kastriot Dervishi Në kujtimet e shumë të dënuarve politikë të regjimit komunist, gjendet edhe emri i drejtorit apo komandantit…
Vapa ka mbërritur shumë herët dhe ka nga ata që tashmë e kanë provuar ujin e detit. Por ndërkohë të…
Nga Kastriot Dervishi   Pas Xhafer Pogaçes, komandanti i dytë dhe i fundit i kampit të Tepelenës ishte Haki Ibrahimaj,…
Në përpjekje për të parandaluar masakrën e dytë botërore, Gandi i shkroi një letër Adolf Hitlerit në të cilën e…
Nga Kastriot Dervishi Sikur kam shkruar edhe më parë, pikësëpari komunizmi i Shqipërisë ishte instalim i një shumice të paditurish…
Nga Kastriot Dervishi Deri në vitin 1990, populli i shqiptar, i indoktrinuar nga propaganda dhe i varfëruar tej mase nga…
Nga Kastriot Dervishi Pas dënimit të dy grupeve të para të deputetëve, përkatësisht procesit të shtatorit 1947 dhe janarit 1948,…
Një foto e 26 viteve më parë është publikuar ditën e sotme, ku kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha shfaqet…
  Nga Kastriot Dervishi Kuadri i Partisë së Punës me shumë probleme politike e kulturore në formimin e tij, herë…