Me rastin e 105 vjetorit të lindjes së Drejtorit të parë të Akademisë së Shkencave, Selahudin Toto, sot u organizua…
Poezia e Ismail Kadaresë është një prej zhvillimeve më novatore në vjershërimin shqip gjatë një gjysmë shekulli. Ajo shprehu vendosmërinë…
Disa orë para fillimit të festivalit të këngës në “Eurovizion”, Rafi Kishon nga Izreaeli, publikoi në Facebook një mesazh dhe…
Paratë për artin dhe kulturën shkojnë për të bërë propagandën Erion Veliaj. Të gjitha aktivitetet kulturore kanë në qendër kryetarin…
Për herë parë dokumentohen në një punë serioze dhe përpjekje titanike, objektet e humbura të trashëgimisë në Shqipëri. Qendra Kombëtare…
Për të dytin vit radhazi, Tirana mirëpret Festivalin e Resë ose “Cloud Fest”, i cili do të mbahet nga data…
4 divat: Irma, Rovena, Eneda dhe Besa, nuk zhgënjyen pritshmëritë, duke elektrizuar publikun që mbushi çdo kënd të Pallatit të…
Veprimtaritë artistike e kulturore në qytetin e Shkodrës pasojnë njëra- tjetrën. Filmi, teatri, artet pamore, muzika, gjithçka për të pritur…
Nga data 25.05-27.05.2018 në qytetin e Shkodrës do të zhvillohet edicioni i dytë i “Ekrani i Artit”, i cili vjen…
Bashkia Shkodër ka shpallur sot një ftesë të hapur për pjesëmarrje për kompozitorë të rinj dhe të afirmuar për FESTIVALIN…